Get the Flash Playerto see this player.
path

Σχολικές Εκδρομές - Σχολικά και ομαδικά εκπαιδευτικά προγράμματα

path
 

Θέμα:ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

 

Αγαπητοί διευθυντές-ιες σχολικών μονάδων,

Τα θεματικά μας εκπαιδευτικά πάρκα-εκθέσεις είναι προτεινόμενα σαν εκπαιδευτικές εκδρομές από το Υπουργείο Παιδείας (www.e-yliko). Όλα τα προγράμματα συνδυάζουν ξενάγηση, διαδραστικά εκπαιδευτικά παιχνίδια και ψυχαγωγία στον παιδότοπο και στο αθλητικό κέντρο (κλειστά γήπεδα Μπάσκετ – Βόλεϊ – Ποδοσφαίρου - Πινγκ Πονγκ), με την πλήρη απασχόληση των παιδιών από παιδαγωγούς δασκάλους και γυμναστές.

 

 

 • ΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΜΑΣ

 

1. ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΩΝ (Περιβαλλοντικό πρόγραμμα ).

2.ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ (Πολιτιστικό πρόγραμμα ).

3.ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ (Διατροφικό πρόγραμμα).

4.ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ (Πολιτιστικό πρόγραμμα).

5. ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ (Υγείας & Αθλητισμού).Το εισιτήριο για κάθε μαθητή, σε όποιο πρόγραμμα επιλέξετε, είναι στα 4,5€.

Στην περίπτωση που το σχολείο πραγματοποιήσει ολοήμερη εκδρομή στον πολυχώρο θα έχει την δυνατότητα να παρακολουθήσει δύο προγράμματα με 7.5€.

Τα σχολεία που επισκέπτονται τον Πολυχώρο μόνο για τον παιδότοπο και τις αθλητικές εγκαταστάσεις χρεώνονται 3€ ο μαθητής, με την καθοδήγηση έμπειρων γυμναστών και παιδαγωγών.

 

 • ΟΙ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

Σε μία έκταση 40.000 τ.μ. δημιουργήσαμε, ένα μοναδικό για την Β. Ελλάδα, πρότυπο αθλητικό κέντρο με κλειστές και ανοιχτές εγκαταστάσεις περιλαμβάνει:

 • 2 γήπεδα ποδοσφαίρου 6x6 με συνθετικό χλοοτάπητα τελευταίας τεχνολογίας fifa 2014

 • Κλειστό γήπεδο Μπάσκετ - Κλειστό γήπεδο Βόλεϊ

 • Κλειστή αίθουσα γυμναστικής και χορών 600 τ.μ.

 • Αίθουσα με 3 επαγγελματικά τραπέζια Πινγκ-Πονγκ.

 

 • Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΠΑΙΔΟΤΟΠΟΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Οι μαθητές πριν και μετά τα εκπαιδευτικά προγράμματα , με την συνεχή παρουσία παιδαγωγών και γυμναστών, παίζουν σε όλους τους χώρους του αθλητικού κέντρου, μέχρι την στιγμή αναχώρησης από τον πολυχώρο και στον παιδότοπο που είναι ο μεγαλύτερος στην Θεσσαλονίκη με ανοικτούς-κλειστούς χώρους με παιχνίδια ψυχοκινητικής εκπαίδευσης.

 

 

 • Ο ΧΩΡΟΣ ΞΕΚΟΥΡΑΣΗΣ

Διαθέτουμε επίσης, στον πολυχώρο μας, για την ξεκούραση εκπαιδευτικών, μπαρ-καφέ-πισίνα, και μαθητών στον παιδότοπο με κυλικείο με την ωραιότερη θέα στη Θεσσαλονίκη. Ένας χώρος πραγματικά όμορφος, καθαρός, ξεχωριστός, στη φύση που θα σας εντυπωσιάσει.

Επισκεφθείτε μας για μια ξεχωριστή εκδρομή για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς.

 

 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ:

 

1. ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚO ΠΑΡΚΟ ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΩΝ - Περιβαλλοντικό πρόγραμμα

Η ξενάγηση διαρκεί περίπου 1 ώρα και γίνεται από γεωλόγους, σπηλαιολόγους και παλαιοντολόγους του Α.Π.Θ. (γκρουπ 25-30 ατόμων )

Το πρόγραμμα έχει υλοποιηθεί με την επιστημονική επίβλεψη του τμήματος Γεωλογίας του Α.Π.Θ. και της αναπληρώτριας καθηγήτριας Ε. Τσουκαλά. Σε μία έκταση 6 στρεμμάτων οι μαθητές θα γνωρίσουν τα ζώα που εμφανίστηκαν στην γη από την απαρχή της έως σήμερα και θα πάρουν πληροφορίες για τις κλιματικές αλλαγές και το περιβάλλον.

Το Πάρκο δεινοσαύρωνστο οποίο υπάρχουν εκθέματα δεινοσαύρων (μεγαλύτερη συλλογή στην Ευρώπη) σε φυσικό μέγεθος και τα πρώτα ζώα που εμφανίστηκαν στην θάλασσα.

Το Σπήλαιο της εξέλιξηςτο οποίο είναι ένα ομοίωμα πραγματικού σπηλαίου όπου τα παιδιά μαθαίνουν την εξέλιξη του ανθρωπίνου είδους ( φιγούρες Homo Sapiens κ.α.). Οι μαθητές θα δούνε βραχογραφίες και συλλογή με λίθινα εργαλεία)

Το Μουσείο μαμούθστο οποίο υπάρχουν για πρώτη φορά στα βαλκάνια πραγματικά απολιθώματα του τριχωτού μαμούθ της εποχής των παγετώνων, ένας ολόκληρος σκελετός σηκωμένος και άλλα ζώα που έζησαν εκείνη την εποχή.

Το Πάρκο των Θηλαστικών στο οποίο υπάρχουν θηλαστικά που έζησαν και κυριάρχησαν στην χώρα μας κατά το παρελθόν σε φυσικό μέγεθος *τα παιδιά μπαίνουν και στην κοιλιά μιας φάλαινας που είναι πολύ εντυπωσιακό.

Η Έκθεση Ερπετώνπεριλαμβάνει προϊστορικά ερπετά.

Στους ίδιους χώρους επίσης υπάρχει και ο βοτανικός μας κήπος ο οποίος έχει βότανα και φυτά της μεσογείου.

 

2. ΕΛΛΗΝΙΚΗ & ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ - Πολιτιστικό πρόγραμμα Συνολική διάρκεια 80΄.

Η συγκεκριμένη εκπαιδευτική και ψυχαγωγική Θεματική έκθεση στηρίζεται στις έρευνες της παγκοσμίου φήμης Ιστορικού Adrienne Mayor. Η Adrienne Mayor ( Επιστημονική Σύμβουλος για την όλη έκθεση) είναι καθηγήτρια του Πανεπιστημίου του Stanford των ΗΠΑ και ειδικεύεται στην Παγκόσμια Μυθολογία και τον συσχετισμό της με τα Παλαιοντολογικά ευρήματα. Η έκθεση έχει τη μορφή ενός Λαβυρίνθου (Μινώταυρου) και εκεί οι μαθητές παρακολουθούν τις σημαντικότερες μορφές-φιγούρες της Ελληνικής & Παγκόσμιας μυθολογίας (διάρκεια 20’). Σε κλειστή αίθουσα οι μαθητές συμμετέχουν σε διαδραστικά εκπαιδευτικά παιχνίδια (ζωγραφική-δημιουργία κολλάζ 20’- προβολή εκπαιδευτικής ταινίας για Τιτάνες και θεούς 20’- θεατρικό δρώμενο παντομίμα με συμμετοχή των μαθητών και θέμα την Ελληνική Μυθολογία 20’)

 

3. ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ - Διατροφικό πρόγραμμα Συνολική διάρκεια 80΄

Με την προσέλευση του σχολείου στον Πολυχώρο οι μαθητές χωρίζονται σε ομάδες – τάξεις, με δικό μας παιδαγωγό. Κάθε ομάδα θα συμμετέχει στις εξής θεματικές δράσεις. Περιήγηση στο Αρχαιοελληνικό αγρόκτημα. Θεματικό πάρκο που απεικονίζει τις βασικές δραστηριότητες του αγροκτήματος στην αρχαιότητα, τα επαγγέλματα, την παραγωγή ψωμιού, τυρί-γάλα, λάδι, κρασί, παστέλι, ταχίνι, μέλι κτλ. καθώς επίσης και ένας πλήρης μπαξές με λαχανικά εποχής και βότανα της Ιπποκράτειου ιατρικής(30’). Επίσης οι μαθητές θα πάρουν μέρος σε διαδραστικά εκπαιδευτικά παιχνίδια με θέμα την υγιεινή διατροφή {θεατρικό δρώμενο, πυραμίδα της διατροφής, ζυμώνουν κουλουράκια και φυτεύουν σπόρους (50’) και θα δοκιμάσουν ψωμάκι με λαδορίγανη συνταγές από την αρχαιότητα. Το πρόγραμμα έχει επιμεληθεί η διατροφολόγος κ. Α. Μπατσιλά.

 

4. ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ -Πολιτιστικό πρόγραμμα Συνολική διάρκεια 90

Το Διαδραστικό Μουσείο Ελληνικού Παραδοσιακού Παιχνιδιού είναι η μεγαλύτερη έκθεση στην Ελλάδα με παιχνίδια- κατασκευές (300 περίπου) που έπαιξαν τα παιδιά από την αρχαιότητα ως σήμερα σε διάφορα μέρη της Ελλάδας. Πέρα από την ξενάγηση (30’) και την γνωριμία με τα παιχνίδια αμέσως μετά υπάρχει το διαδραστικό πρόγραμμα (30’) κατά το οποίο τα παιδιά φτιάχνουν τα δικά τους παιχνίδια στο εργαστήριο (καραβάκια, κούκλες, τηλέφωνα) και παίζουν πολλά παραδοσιακά παιχνίδια (τσέρκι, αμάδες κ.α.) σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα η στον προαύλιο χώρο με την καθοδήγηση του δασκάλου (διάρκεια 30’). Την έκθεση έχει δημιουργήσει και επιμεληθεί ο δάσκαλος κ. Γ. Τσιώνας μετά από εικοσαετή έρευνα.

 

5. "ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ" ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ - ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ. Συνολικής διάρκειας 100΄

 

Η άθληση για τα παιδιά στον δικό μας χώρο, είναι μια πρωτόγνωρη εμπειρία, καθώς η έκταση των αθλητικών μας εγκαταστάσεων, καταλαμβάνει 10.000 τ.μ. Η συμμετοχή στα οργανωμένα αθλήματα με την υλοποίηση και επίβλεψη από διακεκριμένους Γυμναστές διαφόρων ειδικοτήτων, δίνει την ευκαιρία στα παιδιά, να γνωρίσουν αθλήματα να τρέξουν και να διασκεδάσουν.

Χώροι υλοποίησης:

'Όλες οι αθλητικές εγκαταστάσεις μας, λειτουργούν σε όλες τις καιρικές συνθήκες.

2 γήπεδα ποδοσφαίρου 6Χ6, κλειστό γήπεδο Μπάσκετ, Βόλεϊ, ποδόσφαιρο,

Κλειστή αίθουσα, γυμναστικής και χορών 600 τ.μ. και 3 τραπέζια πινγκ-πονγκ

Στόχος θεματολογίας . Να ενημερωθούν οι μαθητές για τη σημασία της άθλησης στην υγεία και στην ανάπτυξη του οργανισμού. Να ανακαλύψουν να δοκιμάσουν και να γνωρίσουν τα βασικά στοιχεία από τα σημαντικότερα αθλήματα που συναντάμε στην Ελλάδα από την αρχαιότητα έως σήμερα. Να πάρουν πληροφορίες και να μπορούν να δώσουν πρώτες βοήθειες. Οι μαθητές θα δοκιμάσουν τα εξής αθλήματα όπως γινόταν στους Αρχαίους Ολυμπιακούς αγώνες δισκοβολία, ακοντισμός, δρομικές ταχύτητες και άλμα σε μήκοςκαι ύψος και κατόπιν σημερινά αθλήματα Ποδόσφαιρο, Μπάσκετ, Βόλεϊ, Πινγκ-Πονγκ, κ.α.

 

 

Σημαντικές πληροφορίες:

Ο Πολυχώρος είναι ασφαλισμένος με πρόγραμμα αστικής ευθύνης για όλους τους μαθητές.

Το κόστος του εισιτηρίου (ξενάγηση) για τους γονείς είναι το ίδιο και παίρνουν κουπόνι έκπτωσης για ένα ρόφημα της επιλογής τους στον παιδότοπο (όσοι γονείς δεν ξεναγηθούν χρεώνονται κανονική τιμή καταλόγου).

Για έκτακτο φαγητό διαθέτουμε τοστ 1,5€, κλαμπ σάντουιτς 4€, πίτσα 7€, χυμό 1€, hot dog 2€.

Αν θέλετε οργανωμένα φαγητό υπάρχει αίθουσα εκδηλώσεων και το μενού περιλαμβάνει σουβλάκι και μπιφτεκάκι χειροποίητο με γαρνιτούρα ρυζάκι και πατάτες τηγανιτές, σαλάτα ανά 3 άτομα και αναψυκτικό το οποίο κοστίζει 10€ το άτομο . κατόπιν κράτησης.

Η επίσκεψη γίνεται κατόπιν ραντεβού και εσείς αποφασίζεται τι ώρα θέλετε να έρθετε και τι ώρα θέλετε να φύγετε, εμείς αναλόγως θα διαμορφώσουμε το πρόγραμμα σας.

Για περισσότερες πληροφορίες, Φώτο και προετοιμασία πριν την εκδρομή στην ιστοσελίδα του Πολυχώρου www.parkodeinosauron.gr και στον

Υπεύθυνο Σχολικών Επισκέψεων & Εκπαιδευτικών Θεματικών Προγραμμάτων

Πολυχώρου "NOUVELLE":

 

ΣΕΡΤΑΡΙΔΗ ΓΕΩΡΓΙΟ κ.φ.α. Τηλ. 2310686544 (08.00 – 14.30)

 

Θέμα.ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΙ ΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΓΥΜΝΑΣΙΑ).

 

Αγαπητοί διευθυντές-ιες σχολικών μονάδων,

 

στον Πολυχώρο "NOUVELLE" στο ΩΡΑΙΌΚΑΣΤΡΟ, σε μία έκταση 40.000 τμ, μέσα στη φύση, σε ένα μοναδικό χώρο, με θέα την πόλη της Θεσσαλονίκης δημιουργήθηκε ένα ξεχωριστό αθλητικό κέντρο 40.000τμ. με κλειστές και ανοικτές εγκαταστάσεις Ιδανικό για όλες τις καιρικές συνθήκες.

Γυμναστές και προπονητές υποδέχονται τους μαθητές και σε συνεννόηση μαζί τους δημιουργούνε ομάδες που θα συμμετέχουν σε αθλήματα της αρεσκείας τους.

 

 • Το αθλητικό κέντρο περιλαμβάνει.

 • 2 γήπεδα ποδοσφαίρου (6x6) με συνθετικό χλοοτάπητα τελευταίας τεχνολογίας fifa 2014

 • Κλειστό γήπεδο Μπάσκετ.

 • Κλειστό γήπεδο Βόλεϊ.

 • Κλειστή αίθουσα γυμναστικής και χορών 600τ.μ.

 • Αίθουσα με 3 επαγγελματικά τραπέζια Πινγκ – Πονγκ.

 

 • Εκπαιδευτικά θεματικά πάρκα.

Ο πολυχώρος είναι γνωστός για τις θεματικές εκθέσεις με θέμα το Περιβάλλον και την Αρχαία Ελλάδαεγκεκριμένες για σχολική επίσκεψη από το υπουργείο παιδείας.

 

 • Μπαρ - καφέ – κυλικείο.

Στο ίδιο χώρο υπάρχει καφετέρια και κυλικείο με ειδικές τιμές για τους μαθητές και μπαρ καφέ πισίνα με θέα την Θεσσαλονίκη για τους καθηγητές.

 

ΕΠΙΛΟΓΗ Α - ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ

ΚΟΣΤΟΣ 3€ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ

Οργανώνουμε πρωταθλήματα Ποδοσφαίρου- Μπάσκετ – και Βόλεϊ (τάξεις Α-Β-Γ)

για τους μαθητές, με διαιτητές και προπονητές του ΠΑΟΚ – Διάπλαση.

Διαθέτουμε μπάλες, και διαχωριστικά για τις ομάδες καθώς και αναμνηστικάδιπλώματα για όλους τους συμμετέχοντες.

Υπάρχει και γυμνάστρια για τις μαθήτριες, που επιθυμούν να συμμετέχουν σε προγράμματα zouba - πιλάτες – χορού και αεροβικής ανάπτυξης.

Οι μαθητές, αθλούνται, παίζουν, ψυχαγωγούνται και στο τέλος της εκδρομής τους, φεύγουν χαρούμενοι, με την ευχή να ξανάρθουν.

 

 

 

ΕΠΙΛΟΓΗ Β.ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ

ΚΟΣΤΟΣ 4.5€ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ.

 

Έχουμε δημιουργήσει, θεματικά εκπαιδευτικά πάρκα-εκθέσεις προτεινόμενα σαν εκπαιδευτικέςεκδρομές από το Υπουργείο Παιδείας

Όλα τα προγράμματα συνδυάζουν ξενάγηση, διαδραστικά εκπαιδευτικά παιχνίδια και στο τέλος άθληση και ψυχαγωγία στον τεράστιο αθλητικό μας κέντρο η στον παιδότοπο.

 

1. ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΩΝ (Περιβαλλοντικό πρόγραμμα ).

2.ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ (Πολιτιστικό πρόγραμμα ).

3.ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ (Διατροφικό πρόγραμμα).

4.ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ (Πολιτιστικό πρόγραμμα).

5. ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ (Υγείας & Αθλητισμού).

 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ:

 

1. ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚO ΠΑΡΚΟ ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΩΝ

Η ξενάγηση διαρκεί περίπου 1 ώρα και γίνεται από γεωλόγους, σπηλαιολόγους και παλαιοντολόγους του Α.Π.Θ. (γκρουπ 25-30 ατόμων )

Το πρόγραμμα έχει υλοποιηθεί με την επιστημονική επίβλεψη του τμήματος Γεωλογίας του Α.Π.Θ. και της αναπληρώτριας καθηγήτριας Ε. Τσουκαλά. Σε μία έκταση 6 στρεμμάτων οι μαθητές θα γνωρίσουν τα ζώα που εμφανίστηκαν στην γη από την απαρχή της έως σήμερα και θα πάρουν πληροφορίες για τις κλιματικές αλλαγές και το περιβάλλον.

Το Πάρκο δεινοσαύρων στο οποίο υπάρχουν εκθέματα δεινοσαύρων (μεγαλύτερη συλλογή στην Ευρώπη) σε φυσικό μέγεθος και τα πρώτα ζώα που εμφανίστηκαν στην θάλασσα.

Το Σπήλαιο της εξέλιξης το οποίο είναι ένα ομοίωμα πραγματικού σπηλαίου όπου τα παιδιά μαθαίνουν την εξέλιξη του ανθρωπίνου είδους ( φιγούρες Homo Sapiens κ.α.). Οι μαθητές θα δούνε βραχογραφίες και συλλογή με λίθινα εργαλεία)

Το Μουσείο μαμούθ στο οποίο υπάρχουν για πρώτη φορά στα βαλκάνια πραγματικά απολιθώματα του τριχωτού μαμούθ της εποχής των παγετώνων, ένας ολόκληρος σκελετός σηκωμένος και άλλα ζώα που έζησαν εκείνη την εποχή.

Το Πάρκο των Θηλαστικών στο οποίο υπάρχουν θηλαστικά που έζησαν και κυριάρχησαν στην χώρα μας κατά το παρελθόν σε φυσικό μέγεθος *τα παιδιά μπαίνουν και στην κοιλιά μιας φάλαινας που είναι πολύ εντυπωσιακό.

Η Έκθεση Ερπετών περιλαμβάνει προϊστορικά ερπετά.

Στους ίδιους χώρους επίσης υπάρχει και ο βοτανικός μας κήπος ο οποίος έχει βότανα και φυτά της μεσογείου.

 

2. ΕΛΛΗΝΙΚΗ & ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ Συνολική διάρκεια 80΄.

Η συγκεκριμένη εκπαιδευτική και ψυχαγωγική Θεματική έκθεση στηρίζεται στις έρευνες της παγκοσμίου φήμης Ιστορικού Adrienne Mayor. Η Adrienne Mayor ( Επιστημονική Σύμβουλος για την όλη έκθεση) είναι καθηγήτρια του Πανεπιστημίου του Stanford των ΗΠΑ και ειδικεύεται στην Παγκόσμια Μυθολογία και τον συσχετισμό της με τα Παλαιοντολογικά ευρήματα. Η έκθεση έχει τη μορφή ενός Λαβυρίνθου (Μινώταυρου) και εκεί οι μαθητές παρακολουθούν τις σημαντικότερες μορφές-φιγούρες της Ελληνικής & Παγκόσμιας μυθολογίας (διάρκεια 20’). Σε κλειστή αίθουσα οι μαθητές συμμετέχουν σε διαδραστικά εκπαιδευτικά παιχνίδια (ζωγραφική-δημιουργία κολλάζ 20’- προβολή εκπαιδευτικής ταινίας για Τιτάνες και θεούς 20’- θεατρικό δρώμενο παντομίμα με συμμετοχή των μαθητών και θέμα την Ελληνική Μυθολογία 20’)

 

3. ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ - Συνολική διάρκεια 80΄

Με την προσέλευση του σχολείου στον Πολυχώρο οι μαθητές χωρίζονται σε ομάδες – τάξεις, με δικό μας παιδαγωγό. Κάθε ομάδα θα συμμετέχει στις εξής θεματικές δράσεις. Περιήγηση στο Αρχαιοελληνικό αγρόκτημα. Θεματικό πάρκο που απεικονίζει τις βασικές δραστηριότητες του αγροκτήματος στην αρχαιότητα, τα επαγγέλματα, την παραγωγή ψωμιού, τυρί-γάλα, λάδι, κρασί, παστέλι, ταχίνι, μέλι κτλ. καθώς επίσης και ένας πλήρης μπαξές με λαχανικά εποχής και βότανα της Ιπποκράτειου ιατρικής(30’). Επίσης οι μαθητές θα πάρουν μέρος σε διαδραστικά εκπαιδευτικά παιχνίδια με θέμα την υγιεινή διατροφή {θεατρικό δρώμενο, πυραμίδα της διατροφής, ζυμώνουν κουλουράκια και φυτεύουν σπόρους (50’) και θα δοκιμάσουν ψωμάκι με λαδορίγανη συνταγές από την αρχαιότητα. Το πρόγραμμα έχει επιμεληθεί η διατροφολόγος κ. Α. Μπατσιλά.

 

 

4.ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Συνολική διάρκεια 90΄

Το Διαδραστικό Μουσείο Ελληνικού Παραδοσιακού Παιχνιδιού είναι η μεγαλύτερη έκθεση στην Ελλάδα με παιχνίδια- κατασκευές (300 περίπου) που έπαιξαν τα παιδιά από την αρχαιότητα ως σήμερα σε διάφορα μέρη της Ελλάδας. Πέρα από την ξενάγηση (30’) και την γνωριμία με τα παιχνίδια αμέσως μετά υπάρχει το διαδραστικό πρόγραμμα (30’) κατά το οποίο τα παιδιά φτιάχνουν τα δικά τους παιχνίδια στο εργαστήριο (καραβάκια, κούκλες, τηλέφωνα) και παίζουν πολλά παραδοσιακά παιχνίδια (τσέρκι, αμάδες κ.α.) σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα η στον προαύλιο χώρο με την καθοδήγηση του δασκάλου (διάρκεια 30’). Την έκθεση έχει δημιουργήσει και επιμεληθεί ο δάσκαλος κ. Γ. Τσιώνας μετά από εικοσαετή έρευνα.

 

Σημαντικές πληροφορίες:

 

 • Ο Πολυχώρος είναι ασφαλισμένος με πρόγραμμα αστικής ευθύνης για όλους τους μαθητές.

 • Το κόστος του εισιτηρίου (ξενάγηση) για τους γονείς είναι το ίδιο και παίρνουν κουπόνι έκπτωσης για ένα ρόφημα της επιλογής τους στον παιδότοπο (όσοι γονείς δεν ξεναγηθούν χρεώνονται κανονική τιμή καταλόγου).

 • Για έκτακτο φαγητό διαθέτουμε τοστ 1,5€, κλαμπ σάντουιτς 4€, πίτσα 7€, χυμό 1€, hot dog 2€.

 • Αν θέλετε οργανωμένα φαγητό υπάρχει αίθουσα εκδηλώσεων και το μενού περιλαμβάνει σουβλάκι και μπιφτεκάκι χειροποίητο με γαρνιτούρα ρυζάκι και πατάτες τηγανιτές, σαλάτα ανά 3 άτομα και αναψυκτικό το οποίο κοστίζει 10€. κατόπιν κράτησης.

 • Η επίσκεψη γίνεται κατόπιν ραντεβού και εσείς αποφασίζεται τι ώρα θέλετε να έρθετε και τι ώρα θέλετε να φύγετε, εμείς αναλόγως θα διαμορφώσουμε το πρόγραμμα σας.

 • Για περισσότερες πληροφορίες, Φώτο και προετοιμασία πριν την εκδρομή στην ιστοσελίδα του Πολυχώρου www.parkodeinosauron.gr

 

 

ΕΠΙΛΟΓΗ Α. + ΕΠΙΛΟΓΗ Β. ΚΟΣΤΟΣ 6.5€ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ

Μπορείτε, να συνδυάσετε την ΕΠΙΛΟΓΗ Α +Β και να παραμείνετε όλη μέρα στο χώρο μας στην ημερήσια εκδρομή σας.

 

Σερταρίδης Γεώργιος κ.φ.α. Υπεύθυνος Σχολικών Επισκέψεων & Εκπαιδευτικών Θεματικών Προγραμμάτων Τηλ. 2310686544 Κιν. 6976743675


 

Θέμα.ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΙ ΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΛΥΚΕΙΑ).

 

 

 

Αγαπητοί διευθυντές-ιες σχολικών μονάδων,

 

 

 

στον Πολυχώρο "NOUVELLE" στο ΩΡΑΙΌΚΑΣΤΡΟ, σε μία έκταση 40.000 τμ, μέσα στη φύση, σε ένα μοναδικό χώρο, με θέα την πόλη της Θεσσαλονίκης δημιουργήθηκε ένα ξεχωριστό αθλητικό κέντρο 40.000τμ. με κλειστές και ανοικτές εγκαταστάσεις Ιδανικό για όλες τις καιρικές συνθήκες.

 

Γυμναστές και προπονητές υποδέχονται τους μαθητές και σε συνεννόηση μαζί τους δημιουργούνε ομάδες που θα συμμετέχουν σε αθλήματα της αρεσκείας τους.

 

 

 

 • Το αθλητικό κέντρο περιλαμβάνει.

 

 • 2 γήπεδα ποδοσφαίρου (6x6) με συνθετικό χλοοτάπητα τελευταίας τεχνολογίας fifa 2014

 • Κλειστό γήπεδο Μπάσκετ.

 • Κλειστό γήπεδο Βόλεϊ.

 • Κλειστή αίθουσα γυμναστικής και χορών 600τ.μ.

 • Αίθουσα με 3 επαγγελματικά τραπέζια Πινγκ – Πονγκ.

 • Γήπεδα Τένις.

 

 

 

 • Εκπαιδευτικά θεματικά πάρκα.

 

Ο πολυχώρος είναι γνωστός και για τις θεματικές εκθέσεις με θέμα το Περιβάλλον και την ιστορία της γης (Περιβαλλοντικό Πάρκο Δεινοσαύρων, Σπήλαιο, Μουσείο Μαμούθ, Πάρκο Θηλαστικών) και την Αρχαία Ελλάδα (Αρχαιοελληνικό Αγρόκτημα, Μουσείο Παραδοσιακού Παιχνιδιού, Λαβύρινθος της Ελληνικής & Παγκόσμιας Μυθολογίας) εγκεκριμένες για σχολική επίσκεψη από το υπουργείο παιδείας.

 

 

 

 • Μπαρ - καφέ – κυλικείο.

 

Στο ίδιο χώρο υπάρχει καφετέρια και κυλικείο με ειδικές τιμές για τους μαθητές και μπαρ καφέ πισίνα με θέα την Θεσσαλονίκη για τους καθηγητές.

 

 

 

ΕΠΙΛΟΓΗ - ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ

 

ΚΟΣΤΟΣ 3€ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ

 

Οργανώνουμε πρωταθλήματα Ποδοσφαίρου- Μπάσκετ – και Βόλεϊ (τάξεις Α-Β-Γ)

 

για τους μαθητές, με διαιτητές και προπονητές του ΠΑΟΚ – Διάπλαση.

 

Διαθέτουμε μπάλες, και διαχωριστικά για τις ομάδες καθώς και αναμνηστικάδιπλώματα για όλους τους συμμετέχοντες.

 

Υπάρχει και γυμνάστρια για τις μαθήτριες, που επιθυμούν να συμμετέχουν σε προγράμματα zouba - πιλάτες – χορού και αεροβικής ανάπτυξης.

 

 

 

Οι μαθητές, αθλούνται, παίζουν, ψυχαγωγούνται και στο τέλος της εκδρομής τους, φεύγουν χαρούμενοι, με την ευχή να ξανάρθουν.

 

 

 

Σημαντικές πληροφορίες:

 

 

 

Ο Πολυχώρος είναι ασφαλισμένος με πρόγραμμα αστικής ευθύνης για όλους τους μαθητές.

 

Για έκτακτο φαγητό διαθέτουμε τοστ 1,5€, κλαμπ σάντουιτς 4€, πίτσα 7€, χυμό 1€, hotdog 2€.

 

Αν θέλετε οργανωμένα φαγητό υπάρχει αίθουσα εκδηλώσεων και το μενού περιλαμβάνει σουβλάκι και μπιφτεκάκι χειροποίητο με γαρνιτούρα ρυζάκι και πατάτες τηγανιτές, σαλάτα ανά 3 άτομα και αναψυκτικό το οποίο κοστίζει 10€. κατόπιν κράτησης.

 

Η επίσκεψη γίνεται κατόπιν ραντεβού και εσείς αποφασίζεται τι ώρα θέλετε να έρθετε και τι ώρα θέλετε να φύγετε, εμείς αναλόγως θα διαμορφώσουμε το πρόγραμμα μας.

 

Για περισσότερες πληροφορίες, Φώτο και προετοιμασία πριν την εκδρομή στην ιστοσελίδα του Πολυχώρου www.parkodeinosauron.grwww.paokdiaplasi.gr και FacebookΔιαπλαση κααδ.

 

 

 

 

 

Με εκτίμηση,

 

 

 

Σερταρίδης Γεώργιος κ.φ.α. Υπεύθυνος Σχολικών Επισκέψεων & Εκπαιδευτικών Θεματικών Προγραμμάτων Τηλ. 2310686544 Κιν. 6976743675


ΣΕΡΤΑΡΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ κ.φ.α.

Υπεύθυνος Εκπαιδευτικών Θεματικών Προγραμμάτων

 

Πολυχώρος Πολιτισμού Αθλητισμού & Εκπαίδευσης

 

NOUVELLE

 

Τηλ 2310686544